dissabte, 12 d’octubre del 2013

INTERNET SEGURA

Actualment, tenim al nostre abast tot tipus de tecnologies que ens permeten compartir informació i comunicar-nos amb els altres, sovint a través de les xarxes socials, blogs, xats d'internet, etc., però, si no hi ha un control i una bona seguretat a la xarxa, aquestes tecnologies poden ser utilitzades amb l'objectiu d'assatjar.

Quan això passa és quan es produeix el que anomenem ciberassatjament o ciber-bullyng, assatjament a través de les xarxes d'internet. 

Quan es dona aquest cas, s'ha de:
  1. Explicar el fet a algú de confiança, com els pares, algun amic, el professor, etc.
  2. No contestar els missatges, això podria suposar un augmetn de missatges per part de l'assatjador.
  3. Guardar els missatges, encara que no necessariament s'han de llegir, per tenir proves de l'assatjament en cas de voler-ho denunciar. 
  4. Bloquejar al remitent.
  5. Denunciar-ho, a la policia o a organitzacions d'ajut a víctimes d'assatjament, com l'organització de protecció de menors 'Protégeles', que té com a objectiu la facilitació d'informació verificable a la policia, procurar la seguretat dels menors a internet i desenvolupar línies d'ajut professionalitzades amb psicòlegs, abogats i experts.
A continuació us presentem un còmic, dirigit a nens d'entre 8 i 10 anys, on expliquem què s'ha de fer en cas de patir ciberassatjament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada