dimarts, 24 de setembre del 2013

METODOLOGIA TRADICIONAL O TECNOLÒGICA?

Videos de reflexió educativa



Avui hem començat el nostre viatge dintre de l’assignatura d’habilitats comunicatives. En acabar la classe hem pogut arribar a la conclusió que comunicar consisteix en transmetre uns coneixements i que el receptor a partir d’aquests construeixi la seva pròpia idea.
La nostra feina consistia en veure uns vídeos i extreure una conclusió de tots ells.
Bàsicament parlaven sobre les noves tecnologies i la importància que tenen avui  dia.
Com a futurs educadors hem de tenir molt en compte l’ús adequat de la tecnologia, ja que ha de tenir uns límits perquè no hem de deixar de banda els mètodes tradicionals que han aportat uns bons resultats al llarg dels anys
Per això us plantegem:  es millor el mètode tradicional o les noves tecnologies?







Tal i com hem vist, en aquest video es pot observar com en els primers anys de la infància, els nens,  són el reflex de les actituds i comportaments dels adults, que prenen com a referent. Aquest fet demostra que la influència dels pares sobre els nens es molt gran, els nens des de que neixen adopten diferents actituds, valors i maneres de ser dels pares. 

La família, com hem vist,  es una gran font educativa a la que s’hi ha de dedicar esforç,  ja que determinarà en part la personalitat del infant. 

Creiem que aquest vídeo ha de servir a tots els adults, no només a educadors, ja que som els primers que hem de donar exemple a les noves generacions per a què puguin créixer amb uns valors adequats.




A continuació farem una reflexió general de tots aquests vídeos que tracten la mateixa temàtica, es a dir, que es millor seguir, un mètode tradicional o innovador? 

Per una banda els mètodes tradicionals són més continus y monòtons. Els nens aprenen de la mateixa manera que feia anys enrere per tant vol dir que no evolucionem. D’altra banda, el mètode innovador més tecnològic permet a l’infant motivar-se ja que els coneixements s’assoleixen d’una manera diferent i el nen te una major participació i molt més interès.

Hi ha un vídeo que parla sobre les aules autosuficients, aquestes poden resultar molt beneficioses per als alumnes ja que a més de poder disposar de tota la informació en versió digital es crea un alt grau de motivació que pot tenir com a resultat la millora del rendiment escolar.
( http://www.youtube.com/watch?v=dkQ1Yr4iZiQ )

Hi ha un vídeo que demostra que tot i que vulguem mecanitzar tot no es pot, ja que fins al moment hi ha coses que han de seguir un mètode tradicional com es en el cas del vídeo, el paper higiènic.
( http://www.youtube.com/watch?v=PKflHEtDjok )

Des de el nostre punt de vista creiem que no hauríem de deixar cap mètode obsolet, ja que una bona combinació dels dos ens pot permetre un bon resultat.                                                                                                                                        

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada